Извештај са првог поклоничког путовања

Средином октобра 2018. године, Центар за живот организовао је прво поклоничко путовање за оне који би желели да пронађу брачног друга. Том приликом посетили смо манастир Рукумију, где смо присуствовали литургији и где је потом очитана молитва за брак, а затим смо продужили до манастира Тумане, где су сви учесници могли да се поклоне моштима Св. Зосиме и Преподобног Јакова.

Провели смо пријатне тренутке заједно у шетњи крај Дунава, а такође смо посетили и Голубац. Тог дивног јесењег дана створена су нова познанства и пријатељства, било је шале и смеха, и дивног дружења. Толико смо се лепо провели да су многи учесници хтели да унапред уплате и наредно путовање, иако још нисмо знали када ћемо и где ићи наредног пута.

 

Манастир Тумане

О томе колико нам је било лепо, најбоље говоре утисци самих учесника.

„Дан без смеха је изгубљен дан, а субота 13. октобар то свакако није био.

Хвала Вам на топлој и срдачној добродошлици и представљању (и микрофон се тог дана смејао са свима нама).

Захвални смо за сваки делић труда који сте уложили у осмишљавању концепције поклоничког путовања и његовој реализацији.

Хвала Вам и на огромној нади коју уливате, кроз активности које ћете тек спровести.

Са радошћу очекујем наставак дружења са свима Вама.” (ЈЋ)

 

„Поклоничко путовање сам доживела као поклон од вас за све нас који трагамо за љубављу (момачком и девојачком) и пријатно сам изненађена да су сви васпитани у традиционалном српском духу (морални, патријархални, мудри), чије се вредности углавном не могу испољити у кафанама или неким другим местима предвиђеним за друштвени живот. Цркве, читаонице и библиотеке јесу места где се стиче духовно богатство, али је све углавном индивидуалног карактера. Ви сте на правом путу да нас ’саберете’ под окриљем православних српских вредности. Надам се да ћете у томе бити истрајни.” (МР)

 

„Посебно ми је драго што сте организовали поклоничко путовање на коме смо се сви духовно поткрепили и молитвено колико толико оснажили јер свакако после свакодневних обавеза и јурњави по Београду таква ходочашћа дођу као мелем на рану. Морам нагласити и похвалити најпре Ваш велики труд и пожртвованост у организацији са циљем да се кроз овај вид дружења међусобно упознајемо, стичемо пријатељства а, ако Бог допусти и благослови, и неке заједнице кроз та путовања.” (ЗС)

 

„Надам се да ће бити још оваквих путовања и дружења, јер има заинтересованих. Пренео сам утиске и својим познаницима, верујућим људима. Рекли су ми да их обавестим када буду нова окупљања. Идеја је одлична.”

 

Центар за живот

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*