Родитељи одбили абортус и доживели чудо: „За Бога ништа није немогуће”

Након што су имали један побачај, Кејт Мекини и њен муж сазнали је Кејт трудна, и да ће њихове три ћерке добити брата. Били су одушевљени, али тада су им лекари саопштили трагичну дијагнозу: беби се нека течност накупља на потиљку, те предвиђају да ће се родити мртва. Одмах су им понудили абортус, али су то Мекинијеви одбили.

„У 18. недељи рекли су ми да се беби толико течности накупило на потиљку да неће преживети,” описала је Кејт своју причу за сајт Love What Matters. „Ниси му давали никакву шансу. Имао је цистични хигром. То је значило да је могао имати било коју тризомију, неки телесни недостатак, или да му се један или више органа неће развити како треба. Наговарали су ме да абортирам. Штавише, рекли су да то могу да ураде истог дана.”

Кејт се расплакала, а лекар је изашао из ординације да би је пустио да размисли. Али она је размишљала о нечему што се десило десет година раније, када су јој за две ћерке рекли да имају само 32% шансе да се роде живе, и када су је такође наговарали на абортус. Кад се лекар вратио, рекла му је да „не долази у обзир” да абортира. И поред тога, лекар јој је испричао шта ће се десити ако беба буде мртворођена – као да је то горе него када беби кидају један по један део тела приликом киретаже дилетацијом и евакуацијом – и наставио да је наговара.

Касније је дошла медицинска сестра да јој узме узорак крви како би се утврдио узрок цистичног хигрома, и рекла је Кејт: „Имај вере. За Бога ништа није немогуће.” До краја трудноће, Кејт више није видела ту сестру, али каже да јој је она тог дана била као анђео.

Сваке седмице, Кејт је ишла на прегледе да би видели како беба напредује и измерили хигром, и сваке седмице доктор јој је говорио да размисли о абортусу.

„На сваком прегледу, неколико пута су ме питали хоћу ли да абортирам,” написала је Кејт. „Питам се да ли добијају неку награду ако ми ’продају’ абортус, пошто је тако деловало.” Мекинијеви су чврсто стајали при својој одлуци да сину пруже прилику да живи и непрекидно се молили за чудо.

А онда се заиста десило чудо.

На прегледу у 26. недељи, техничар који је радио ултразвук није измерио цистични хигром, као обично, а лекар – неко нови, кога су тада први пут видели – рекао им је да је то зато што „нису имали шта да измере.” Цистични хигром је нестао.

 

 

Кејт је 5. новембра 2018. године родила сина који је запрепастио све лекаре, који су на њему урадили сва могућа испитивања. Сваки тест је био негативан – нашли су само мали шум на срцу, а у међувремену је и он нестао.

„Беба је имала 0%… шансе да преживи, а сад је овде и сасвим је здрав”, написала је Кејт. „Мој мозак не може да појми да сам и 4. новембра могла да се једноставно предомислим и кажем ’Ма до ђавола све!’”

У Сједињеним Државама, абортус је законом дозвољен до самог порођаја и веома агресивно се саветује женама које носе бебу с било каквим развојним проблемом. Абортус у 18. недељи, који је прво предложен Кејт, подразумева кидање бебиног тела на комаде, као што је у видео-снимку објаснио др Ентони Леватино, који је некада и сам радио абортусе. У трећем триместру, ради се индуковани абортус, где се беби даје смртоносна инјекција дигоксина право у срце, а потом мајка рађа мртворођено дете. Хвала Богу, Кејт је одабрала да се бори за своје дете.

„Бирам живот”, каже Кејт. „Јуче, данас и сутра. Савршено добро знам да за Бога ништа није немогуће.”

Аутор: Ненси Фландерс

Превод: Марија Стајић

Извор: Parents refused abortion and got a miracle: ‘Nothing is too big for God’

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*