Како да знам да ли је он онај прави?

Током година, представа о „оном правом“ изузетно је романтизована у медијима. Једно од најчешћих питања које добијам од жена јесте: „Како да знам да ли је он онај прави?“

Ево неколико ствари по којима сам знала да је мој муж управо она особа коју ми је Бог наменио за мужа и због којих сам одлучила да се удам за њега.

1. Он има пожртвовано срце. То се видело за време читавог нашег забављања. Прави муж позван је да покаже пожртвованост и љубав, и да буде у служби своје жене и деце – то захтева дивну и несебичну способност жртвовања за друге. Он се није плашио да живи несебично и да пружи несебичну љубав мени и другима.

2. Он је човек с великом вером. Била сам на много састанака с мушкарцима који нису имали веру и мислили су да то није битно, али кад сам упознала Данијела, схватила сам колико ми је то важно. Његова љубав према вери није била само представа која је с временом избледела. Била је доследна. Он није само толерисао вредности које су мени најважније, или моју моралност и уверења. Он их је радосно пригрлио јер је и сам живео у складу с њима.

3. Док смо се забављали, ниједном се нисам запитала: „Да ли правим компромис? Да ли спуштам своје критеријуме?“ У претходним везама прогањао ме је глас који ми је постављао то питање јер сам дубоко у срцу знала да је одговор „да“. С друге стране, током читаве везе с Данијелом била сам сасвим свесна да је одговор „не“. То ми је дало простор и слободу да постанем свесна још важнијег питања: „Да ли је ово права веза за мене?“

4. Размишљала сам о њему као о оцу наше будуће деце. Да ли ће он бити мушкарац на ког могу да рачунам да ће ћеркама које ћемо можда имати говорити о правим вредностима? Да ли ће он бити мушкарац на кога ће синови које ћемо можда имати моћи да се угледају, и да у њему виде човека од уверења, интегритета, карактера, пожртвованог и пуног врлина, човека који може да им буде узор? Одговор је био „да“.

Онда сам све то (и још штошта) принела Господу на расуђивање, и Он ми је потврдио да је Данијелу одабрао мене за жену, а мени њега за мужа. Није то била никаква сладуњава експлозија љубави као у филмовима – била је то дубока свест о љубави и уверење о томе да знамо за шта  нас Господ позива… Позива нас да кренемо на животни пут давања себе, на ком ћемо једно друго водити напред у љубави. И обоје смо рекли „да“. Заувек.

Извор: Инстаграм профил Емили Вилсон

Превела и приредила: Марија Стајић

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*