Прослава живота, породице и заједништва – Божићна академија Центра за живот

У недељу 15. јануара 2023. године, у свечаној сали Скупштине општине Земун, одржана је традиционална Божићна академија у част породице, у организацији Центра за живот. Том приликом Центар је обележио и пету годину постојања и успешног рада.

Академија је почела Божићним тропаром у извођењу дечјих црквених хорова из Вранића и Земуна, након чега је присутне поздравио Његово Преосвештенство викарни епископ Петар. Скупу се обратио и протојереј-ставрофор Божо Бакајлић, духовник Центра за живот који делује при храму Рођења Пресвете Богородице у Земуну.

Председник Центра за живот др Бојан Цакић укратко је представио рад Центра и активности које су остварене у првих пет година постојања. У присуству скоро три стотине чланова Центра, гостију, часних отаца и уважених званица, викарни епископ Петар и др Цакић доделили су захвалнице породицама са петоро, шесторо, седморо и деветоро деце, као симболично признање за труд који улажу да у тешким временима и у незавидној материјалној ситуацији подижу већи број деце, нарочито имајући у виду да су неке од тих породица, нажалост, остале без једног родитеља. Захваљујући великодушним донаторима, овим породицама уручена је и материјална помоћ.

Хор манастира Богородице Тројеручице

Публици је представљен део дечијег програма са овогодишње летње духовне школе за децу и омладину у манастиру Студеница, као и емотивно извођење познате руске песме „Коњ“ од стране деце богонадахнуте породице Пуача. Центар за живот захваљује и еминентним уметницима који су одвојили своје време и својим песмама поделили ово дирљиво вече с присутнима: Небојши Мастиловићу, који је с хором омладинаца Центра за живот извео своју песму „Ој, Србијо, Божји доме“, Србским православним појцима, мати Злати и хору манастира Богородице тројеручице са Авале, као и нашем познатом појцу Љуби Манасијевићу.

Оцу Божи Бакајлићу уручена је плакета за животно дело за деценијски допринос борби за живот и породицу, а др Влајку Пановићу за плакета за животно дело и несебичан рад и посвећеност деци, младима и породицама  у очувању стабилности брака и породице.

Захвалница оцу Божи Бакајлићу
Захвалница др Влајку Пановићу

Након званичног програма, у расположењу пробуђених најфинијих емоција и радосној атмосфери, приређено је послужње и дружење за све присутне госте.

Владика Петар и др Цакић с породицом Василијевић с деветоро деце

Центар за живот посебно захваљује Општини Земун на уступљеној свечаној сали, као и свима који су несебично помогли одржавање овог скупа – породицама Шљукић, Илић, Ивановић, Вучић, Стефовски и свим младим људима који су учествовали у организовању програма.

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*