Будимо људи – др Бојан Цакић о скупу у Патријаршији

1.

У данашњој емисији доносимо први део разговора који смо забележили са др Бојаном Цакићем, кардиологом, о дводневном симпозијуму под називом „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. Организатори скупа били су Центар за Живот, на чијем челу је др Цакић и синодално Одељење за брак, породицу и рађање. У згради Патријаршије у Београду 13. и 14. априла 2018. године окупио се велики број стручњака из разичитих научних области, а др Цакић нас данас упознаје са радом првог дана скупа.

 

2.

У данашњој емисији доносимо и други део разговора који смо забележили са др Бојаном Цакићем, кардиологом, о дводневном симпозијуму под називом „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. Организатори скупа били су Центар за Живот, на чијем челу је др Цакић и синодално Одељење за брак, породицу и рађање. У згради Патријаршије у Београду 13. и 14. априла 2018. године окупио се велики број стручњака из разичитих научних области, а др Цакић детаљно представља рад другог дана скупа.

 

3.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. године одржан је дводневни Симпозијум на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. У овој емисији ћете чути уводну реч Патријарха Иринеја, затим излагања свештеника Арсенија Арсенијевића, свештеника др Оливера Суботића и ђакона Бранислава Јоцића. На звучним записима благодаримо др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор скупа.

 

4.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. године одржан је дводневни Симпозијум на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. У овој емисији ћете чути о другој области која говори о демографским подацима – „Разлог за страх или буђење“ – доцент Даница Шантић са Географског факулетета, а о утицају геополитичких аспеката на овај проблем – проф. Мића Живојиновић. На звучним записима благодаримо др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор скупа.

 

5.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. године одржан је дводневни Симпозијум на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. У овој емисији ћете чути два записа на тему урушавања институције брака и традиционалне породице последњих деценија у Србији – о томе су на поменутом скупу говорили др Зоран Миливојевић, психотерапеут и др Влајко Пановић, клинички психолог. На звучним записима благодаримо др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог скупа.

 

6.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. године одржан је дводневни Симпозијум на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. У овој емисији ћете чути на тему очувања материнства и очинства и традиционалне породице као предуслову за рађање – о томе су на поменутом скупу говорили – др Мирјана Совиљ, пренатални психолог – о улози српске жене – мајке у очувању нације, др Милијана Савић, педијатар – о хармонији православне породице као предуслову за опстанак породице и рађање, као и гђа Александра Павићевић, антрополог породице о улози правилног васпитања деце. На звучним записима благодаримо др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог скупа.

 

7.

Са Симпозијума „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ који је одржан у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду доносимо звучне записе са сесије – „Медијски и информациони рат против породице, деце и младих“: излагање ђакона Александра Савића, управника Центра уа проучавање и употребу савремених технологија СПЦ који је беседио о утицају технологија на децу, затим излагање др Мирјане Совиљ, пренатални психолог. Записе најављује др Бојан Цакић, кардиолог, координатор „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог Симпозијума.

 

8.

Слушамо излагање Невене Миљановић Петковић, културолога и професора српског језика на тему „Утицај медијске манипулације на формирање природне полности младих кроз „ријалити“ програме и сличне медијске садржаје“. Овај запис је један у низу излагања стручњака на различите теме које се тичу изазова за савремну породицу, а који су се могли чути на Симпозијуму „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“, одржаном са благословом Патријарха српског Иринеја у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду. У оквиру емисије Будимо људи слушамо поменуте записе благодарећи др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог Симпозијума.

 

9.

Из сесије „Систематско рушење историјске и националне свести и етоса код Срба“ у оквиру Симпозијума „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“, одржаног са благословом Патријарха српског Иринеја у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду, слушамо два звучна записа – излагање стручњака из САНУ Ивице Тодоровића доктора етнологије и антропологије, као и излагање др Мирољуба Јефтића са Факултета политичких наука на тему „Језички инжењеринг у служби убијања националног идентитета код младих“. Ове записе најављује др Бојан Цакић, кардиолог, координатор „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог Симпозијума.

 

10.

Слушамо о факторима који утичу на урушавање традиционалне породице и брака у Србији – говоре др Слободан Јанковић о утицају нових законских решења који се тичу ове теме, затим Драгана Ћорић са Правног факултета у Новом Саду о разводу брака који доводи до нерађања деце. Ово су записи са Симпозијума на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ одржаног са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. Године. На звучним записима благодаримо др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог скупа.

 

11.

Са Симпозијума „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ који је одржан у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду доносимо нове звучне записе – у овој емисији чућемо излагања на тему утицаја правне регулативе на брак, породицу и рађање – говоре др Михајло Алић и др Владислав Ђорђевић. Записе најављује др Бојан Цакић, кардиолог, координатор „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог Симпозијума, а забележио је Марко Маленчић репортер Радија Слово љубве.

 

12.

Пратимо циклус излагања о утицају лекарске професије на процес беле куге у Србији – звучни записи са Симпозијума на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ (скуп одржан са благословом Патријарха Иринеја у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018). Слушамо излагања гинеколога др Јовице Милошевића о утробном чедоморству, затим проф. Ане Митровић о животном добу жене као фактору рађања (чита проф. Оља Пантелић из Медицинске школе) и на крају реч доктора правних наука Николе Демоње на тему „Упоредни преглед црквено-канонског права и световног права у домену породице“ уз посебан осврт на абортус. На звучним записима благодаримо др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог скупа. Звучне записе забележио је репортер Радија Слово љубве Марко Маленчић.

 

 

 

Коментар

  1. Postovani,

    Pocetkom decembra 2018.godine bio sam na skupu posvecenom kreiranju porodice pri Hramu rodjenja Presvete Bogorodice u Zemunu.
    Imam jasnu predstavu o tome sta zelim po pitanju partnerske veze a najpre bih voleo razgovor s psihologom koji bi pomogao u oformljenju kompatibilnosti buducih partnera, jer tako osecam da bi bilo najbolje.
    Popunio sam upitnik za buduce supruznike i poslao bih obicnom postom ili doneo licno u Vase prostorije .Nadam se svemu najboljem i da ce biti mira,ljubavi, sloge i svakog Dobra u Gospodu s izabranicom.Vama hvala unapred za trud i organizaciju skupova i izleta zainteresovanih.Srdacan pozdrav, Dragan

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*