Najbolji poklon za Hrista

Pred Božić 1994. godine u Rusiji, u jedan dom za napuštenu decu došla je grupa hrišćana i prvi put su deca mogla da čuju o Bogu i Božiću. Deca su bila oduševljena Božićnim pričama iz Biblije, gutala su svaku reč. Na kraju su dobili bojice i papir sa zadatkom da sami nacrtaju rođenje Hristovo (štalica, jasle – kao što su videli na slikama).

Bio je tamo i jedan dečak po imenu Miša (star 6 godina), koji je nacrtao svoj neobičan crtež i pokazao ga. On je nacrtao štalicu sa životinjama i jasle u kojoj su bile dve bebe. Učiteljice su bile iznenađene ovim crtežom i pitale Mišu zašto je nacrtao dve bebe.

Mali Miša je objasnio: „Kada je Marija stavila bebu u jasle, Isus Hristos me je pogledao i pitao me da li ja imam gde da budem. Ja sam Mu rekao da nemam ni mamu, ni tatu – nemam nikoga. Onda je Hristos rekao da mogu da ostanem sa Njim. Ali ja sam rekao da nemam nikakav poklon da mu dam, kao što su mu donela tri mudraca. Pošto je Isus ležao na slami u jaslama i bila je zima, ponudio sam Mu jedino što sam imao, upitavši Ga: ’Ako dođem i legnem pored tebe da te zagrejem, da li će to biti dobar poklon za Tebe?’ I Hristos mi je rekao: ’Ako me zagreješ, to će biti najbolji poklon koji sam ikada od nekoga dobio.’”

Dok je Miša završavao svoju priču, niz njegov obraz slivala se jedna krupna suza… Ovo siroče je pronašlo nekoga Ko ga nikada neće ostaviti…

Boga možemo napustiti, ali On nas sigurno neće. Iako nam se učini da smo napušteni i sami, od Boga je to, zna On najbolji put našeg spasenja. Na nama je da prepoznamo prisustvo Božije, baš kao dečak iz priče.

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*