Будимо људи – др Бојан Цакић о скупу у Патријаршији

1.

У данашњој емисији доносимо први део разговора који смо забележили са др Бојаном Цакићем, кардиологом, о дводневном симпозијуму под називом „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. Организатори скупа били су Центар за Живот, на чијем челу је др Цакић и синодално Одељење за брак, породицу и рађање. У згради Патријаршије у Београду 13. и 14. априла 2018. године окупио се велики број стручњака из разичитих научних области, а др Цакић нас данас упознаје са радом првог дана скупа.

 

2.

У данашњој емисији доносимо и други део разговора који смо забележили са др Бојаном Цакићем, кардиологом, о дводневном симпозијуму под називом „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. Организатори скупа били су Центар за Живот, на чијем челу је др Цакић и синодално Одељење за брак, породицу и рађање. У згради Патријаршије у Београду 13. и 14. априла 2018. године окупио се велики број стручњака из разичитих научних области, а др Цакић детаљно представља рад другог дана скупа.

 

3.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. године одржан је дводневни Симпозијум на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. У овој емисији ћете чути уводну реч Патријарха Иринеја, затим излагања свештеника Арсенија Арсенијевића, свештеника др Оливера Суботића и ђакона Бранислава Јоцића. На звучним записима благодаримо др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор скупа.

 

4.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. године одржан је дводневни Симпозијум на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. У овој емисији ћете чути о другој области која говори о демографским подацима – „Разлог за страх или буђење“ – доцент Даница Шантић са Географског факулетета, а о утицају геополитичких аспеката на овај проблем – проф. Мића Живојиновић. На звучним записима благодаримо др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор скупа.

 

5.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. године одржан је дводневни Симпозијум на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. У овој емисији ћете чути два записа на тему урушавања институције брака и традиционалне породице последњих деценија у Србији – о томе су на поменутом скупу говорили др Зоран Миливојевић, психотерапеут и др Влајко Пановић, клинички психолог. На звучним записима благодаримо др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог скупа.

 

6.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. године одржан је дводневни Симпозијум на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“. У овој емисији ћете чути на тему очувања материнства и очинства и традиционалне породице као предуслову за рађање – о томе су на поменутом скупу говорили – др Мирјана Совиљ, пренатални психолог – о улози српске жене – мајке у очувању нације, др Милијана Савић, педијатар – о хармонији православне породице као предуслову за опстанак породице и рађање, као и гђа Александра Павићевић, антрополог породице о улози правилног васпитања деце. На звучним записима благодаримо др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог скупа.

 

7.

Са Симпозијума „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ који је одржан у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду доносимо звучне записе са сесије – „Медијски и информациони рат против породице, деце и младих“: излагање ђакона Александра Савића, управника Центра уа проучавање и употребу савремених технологија СПЦ који је беседио о утицају технологија на децу, затим излагање др Мирјане Совиљ, пренатални психолог. Записе најављује др Бојан Цакић, кардиолог, координатор „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог Симпозијума.

 

8.

Слушамо излагање Невене Миљановић Петковић, културолога и професора српског језика на тему „Утицај медијске манипулације на формирање природне полности младих кроз „ријалити“ програме и сличне медијске садржаје“. Овај запис је један у низу излагања стручњака на различите теме које се тичу изазова за савремну породицу, а који су се могли чути на Симпозијуму „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“, одржаном са благословом Патријарха српског Иринеја у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду. У оквиру емисије Будимо људи слушамо поменуте записе благодарећи др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог Симпозијума.

 

9.

Из сесије „Систематско рушење историјске и националне свести и етоса код Срба“ у оквиру Симпозијума „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“, одржаног са благословом Патријарха српског Иринеја у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду, слушамо два звучна записа – излагање стручњака из САНУ Ивице Тодоровића доктора етнологије и антропологије, као и излагање др Мирољуба Јефтића са Факултета политичких наука на тему „Језички инжењеринг у служби убијања националног идентитета код младих“. Ове записе најављује др Бојан Цакић, кардиолог, координатор „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог Симпозијума.

 

10.

Слушамо о факторима који утичу на урушавање традиционалне породице и брака у Србији – говоре др Слободан Јанковић о утицају нових законских решења који се тичу ове теме, затим Драгана Ћорић са Правног факултета у Новом Саду о разводу брака који доводи до нерађања деце. Ово су записи са Симпозијума на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ одржаног са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018. Године. На звучним записима благодаримо др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог скупа.

 

11.

Са Симпозијума „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ који је одржан у априлу 2018. у Патријаршији Српској у Београду доносимо нове звучне записе – у овој емисији чућемо излагања на тему утицаја правне регулативе на брак, породицу и рађање – говоре др Михајло Алић и др Владислав Ђорђевић. Записе најављује др Бојан Цакић, кардиолог, координатор „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог Симпозијума, а забележио је Марко Маленчић репортер Радија Слово љубве.

 

12.

Пратимо циклус излагања о утицају лекарске професије на процес беле куге у Србији – звучни записи са Симпозијума на тему „Стварни узроци беле куге у Србији – полазни основ за решење проблема“ (скуп одржан са благословом Патријарха Иринеја у Патријаршији Српској у Београду у априлу 2018). Слушамо излагања гинеколога др Јовице Милошевића о утробном чедоморству, затим проф. Ане Митровић о животном добу жене као фактору рађања (чита проф. Оља Пантелић из Медицинске школе) и на крају реч доктора правних наука Николе Демоње на тему „Упоредни преглед црквено-канонског права и световног права у домену породице“ уз посебан осврт на абортус. На звучним записима благодаримо др Бојану Цакићу, кардиологу, координатору „Центра за живот“ који је, уз синодално Одељење за брак, породицу и рађање, био организатор поменутог скупа. Звучне записе забележио је репортер Радија Слово љубве Марко Маленчић.

 

 

 

Коментар

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*