Izveštaj sa prvog pokloničkog putovanja

Sredinom oktobra 2018. godine, Centar za život organizovao je prvo pokloničko putovanje za one koji bi želeli da pronađu bračnog druga. Tom prilikom posetili smo manastir Rukumiju, gde smo prisustvovali liturgiji i gde je potom očitana molitva za brak, a zatim smo produžili do manastira Tumane, gde su svi učesnici mogli da se poklone moštima Sv. Zosime i Prepodobnog Jakova.

Proveli smo prijatne trenutke zajedno u šetnji kraj Dunava, a takođe smo posetili i Golubac. Tog divnog jesenjeg dana stvorena su nova poznanstva i prijateljstva, bilo je šale i smeha, i divnog druženja. Toliko smo se lepo proveli da su mnogi učesnici hteli da unapred uplate i naredno putovanje, iako još nismo znali kada ćemo i gde ići narednog puta.

 

Manastir Tumane

O tome koliko nam je bilo lepo, najbolje govore utisci samih učesnika.

„Dan bez smeha je izgubljen dan, a subota 13. oktobar to svakako nije bio.

Hvala Vam na toploj i srdačnoj dobrodošlici i predstavljanju (i mikrofon se tog dana smejao sa svima nama).

Zahvalni smo za svaki delić truda koji ste uložili u osmišljavanju koncepcije pokloničkog putovanja i njegovoj realizaciji.

Hvala Vam i na ogromnoj nadi koju ulivate, kroz aktivnosti koje ćete tek sprovesti.

Sa radošću očekujem nastavak druženja sa svima Vama.” (JĆ)

 

„Pokloničko putovanje sam doživela kao poklon od vas za sve nas koji tragamo za ljubavlju (momačkom i devojačkom) i prijatno sam iznenađena da su svi vaspitani u tradicionalnom srpskom duhu (moralni, patrijarhalni, mudri), čije se vrednosti uglavnom ne mogu ispoljiti u kafanama ili nekim drugim mestima predviđenim za društveni život. Crkve, čitaonice i biblioteke jesu mesta gde se stiče duhovno bogatstvo, ali je sve uglavnom individualnog karaktera. Vi ste na pravom putu da nas ’saberete’ pod okriljem pravoslavnih srpskih vrednosti. Nadam se da ćete u tome biti istrajni.” (MR)

 

„Posebno mi je drago što ste organizovali pokloničko putovanje na kome smo se svi duhovno potkrepili i molitveno koliko toliko osnažili jer svakako posle svakodnevnih obaveza i jurnjavi po Beogradu takva hodočašća dođu kao melem na ranu. Moram naglasiti i pohvaliti najpre Vaš veliki trud i požrtvovanost u organizaciji sa ciljem da se kroz ovaj vid druženja međusobno upoznajemo, stičemo prijateljstva a, ako Bog dopusti i blagoslovi, i neke zajednice kroz ta putovanja.” (ZS)

 

„Nadam se da će biti još ovakvih putovanja i druženja, jer ima zainteresovanih. Preneo sam utiske i svojim poznanicima, verujućim ljudima. Rekli su mi da ih obavestim kada budu nova okupljanja. Ideja je odlična.”

 

Centar za život

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*